Фаршқа не қоссаң, котлет дәмді әрі жұмсақ болады? Аспаздар бөліскен қарапайым құпия

20 маусым, 2025 / Ерлан Айқынұлы
Кескін RuTube желісінен алынған, иллюстрациялық сипатта

Котлет – көптің сүйікті тағамы. Бірақ оны дәмді, жұмсақ, сөлі сақталған күйде дайындау екінің бірінің қолынан келе бермейді. Көбіне котлет құрғақ, қатты болып, дәмі жоғалып кетеді. Бұндай жағдайда сізге AnyqTime ұсынған пайдалы кеңес көмектеседі!

Аспаздардың айтуынша, мұндай жағдайда көмекке кәдімгі манка жармасы келеді. Иә, иә – бала кезде жейтін ботқадан таныс сол манка! Ол фаршқа қосылғанда нәтижесі таңғаларлық болады.

Неліктен манка?

Манка – табиғи ылғал сақтағыш. Ол фарш ішіндегі еттің сөлін өзіне сіңіріп, пісу кезінде буланып кетуіне жол бермейді. Соның арқасында котлет құрғап кетпейді, дәмі мен құрылымы сақталады.

Қалай қолданады?

Пропорциясы: 500 грамм фаршқа 2 шай қасық құрғақ манка қосылады.

Араластыру: Манка фаршқа біркелкі тарағанша жақсылап илеңіз.

Демалдырып қою: Иленген фаршты тоңазытқышта 10–15 минут ұстаңыз – осы уақытта манка еттің сөлін сіңіреді.

Пісіру: Әдеттегі әдіспен қуырып не пісіріп аласыз.

Нәтижесі қандай?

Жұмсақтық – котлет ауызда еріп кетеді.

Құрғақ емес құрылым – дәмі толық сақталады.

Тұрақты пішін – пішінін жоғалтпайды, сырты қызарып, тәбетті қабықша пайда болады.

Дәм сапасы жоғары – үйде дайындалса да, кәсіби тағамға ұқсайды.

Кеңес: Бір рет байқап көріңіз – және бұрынғыдай құрғақ, дәмсіз котлетке қайтып оралғыңыз келмейді!

Тэгтер:

Тамақ Фарш котлет лайфхак рецепт котлет котлеты из фарша котлеты на сковороде сочные котлеты қалай котлет пісіреді котлет пісіру ингредиент